Політика

Тимошенко підтримує звільнення Луценка, чекає від президента кандидатури на посаду генпрокурора

Лідерка партії ВО "Батьківщина" Юлія Тимошенко заявляє, що депутати її фракції проголосують за звільнення генерального прокурора України Юрія Луценка.

"Дуже добре, що президент нарешті вніс подання на звільнення генерального прокурора Юрія Луценка. Наша фракція підтримає це рішення своїми голосами", - написала Тимошенко на своїй сторінці у Facebook у вівторок.

Вона також зазначила, що разом із поданням про звільнення обов'язково треба вносити подання на призначення нового генпрокурора.

"Не можна звільняти посадових осіб такого високого рангу, не призначаючи відразу нових. Тому що це розбалансує управління країною. Подання нової кандидатури на генпрокурора також розблокує позитивне голосування з боку фракцій "БПП" і "Народний фронт", - додала Тимошенко.

На думку політика, Верховній Раді необхідно припинити розгляд Виборчого кодексу на годину за процедурою ad hoc і проголосувати за питання заміни генпрокурора.

Як повідомлялося, 11 червня президент України Володимир Зеленський підписав подання на звільнення генерального прокурора України Юрія Луценка.

"Підписано подання на звільнення генерального прокурора Луценка", - сказав Рябошапка на брифінгу біля Адміністрації президента у вівторок.

Він зазначив, що подання на звільнення Луценка передано в парламент.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ