Політика

КС оголосив перерву до 11:45 у розгляді по суті справи щодо конституційності указу Зеленського про розпуск ВР

Конституційний Суд України оголосив перерву до 11:45 у розгляді по суті провадження за конституційним поданням 62 народних депутатів про відповідність Основному закону указу президента про дострокове припинення повноважень Верховної Ради та призначення позачергових виборів до парламенту.

Як передає кореспондент агентства "Інтерфакс-Україна", перерву оголошено перед виступом представника президента України в Конституційному Суді Федора Веніславського.

Перед цим у залі засідань КС виступили суддя-доповідач у цій справі Віктор Кривенко, а також ініціатори конституційного подання щодо конституційності указу президента - народні депутати Ігор Алексєєв (фракція "Народний фронт"), Андрій Тетерук (фракція "Народний фронт"), Олег Купрієнко (фракція Радикальної партії).

Голова КС Наталія Шаптала запропонувала дати слово учасникам конституційного провадження. Для доповідей дається до 30 хвилин для кожного учасника.

Як передає кореспондент агентства "Інтерфакс-Україна", на це засідання КС було акредитовано 130 журналістів, балкони в залі засідання, призначені для журналістів і слухачів, ущент заповнені.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ