Політика

"Слуга народу" виступає за очищення прокуратури, незалежність антикорупційних органів і перезапуск неефективних

Партія "Слуга народу" має намір здійснити радикальне очищення і перезавантаження прокуратури, забезпечити реальну незалежність антикорупційних органів, перезавантаження Вищої ради правосуддя та Вищої кваліфікаційної комісії суддів.

"Неефективні або скомпрометовані антикорупційні органи перезапустити", - йдеться в передвиборчій програмі партії, затвердженій на з'їзді в неділю.

"Слуга народу" має намір перевести максимально можливу кількість державних послуг в онлайн, впровадити обов'язкову конфіскацію майна корупціонерів, систему грошової винагороди для громадян при виявленні корупції, позбавити СБУ, ГПУ і Нацполіцію невластивих їм функцій обмеження бізнесу.

Партія в разі проходу в новий парламент має намір посилити можливості громадського контролю над судовою системою, ввести добропорядність і професіоналізм як головні критерії відбору суддів, зменшити розмір судового збору, запустити повноцінні інститути світових суддів і суду присяжних.

"Слуга народу" пропонує звільнити бізнес від свавілля чиновників і рейдерів - значно скоротити перелік фінансових і господарських злочинів, за які настає кримінальна відповідальність.

"Введемо механізм надійного захисту свідків, впровадимо невідворотність покарання для співробітників поліції, прокуратури та СБУ за перевищення службових повноважень", - йдеться в передвиборчій програмі партії.

"Слуга народу" також має намір законодавчо врегулювати право володіння зброєю.

 

 

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ