Політика

Кучма: Не треба відповідати на провокаційні обстріли, якщо вони здійснюються з боку цивільних об'єктів

Представник України в Тристоронній контактній групі (ТКГ), другий президент України Леонід Кучма зазначає, українська сторона не повинна відповідати на провокаційні обстріли в разі, якщо вони здійснюються з боку цивільних об'єктів.

"Є ще одна проблема - це провокаційні обстріли, коли заїжджає якась установка або в дитячий садок, або до якогось житлового будинку, або взагалі в населений пункт і здійснює обстріл нашої території. Скажіть, будь ласка, ми можемо, якщо бачимо, що це відбувається, наприклад, з дитячого садка, давати відповідь?", - сказав він на прес-конференції в Адміністрації президента України в четвер.

Кучма наголосив, що вогонь у відповідь треба завжди давати, коли йдуть бойові дії на відповідній території, де немає населених пунктів тощо.

Відповідаючи на уточнювальне запитання журналістів про те, чи полягає пропозиція української сторони в тому, щоб не відповідати на обстріли лише в тих випадках, коли вони йдуть з боку цивільних об'єктів, Кучма сказав: "Абсолютно. Коли ми чітко розуміємо, що це провокаційні обстріли".

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ