Політика

США не хочуть війни з Іраном, готові до переговорів за "північнокорейською схемою"

США не хочуть воювати з Іраном і готові до переговорів з цією країною, заявив держсекретар США Майк Помпео в інтерв'ю швейцарській мовній компанії RTS.

"Ми дуже ясно давали зрозуміти в останні тижні і місяці, що ми не хочемо війни", - заявив Помпео.

Президент США Дональд Трамп неодноразово повторював, що готовий до переговорів з Іраном, підкреслив Помпео. У США є низка вимог до Тегерана: зупинити ядерну програму, припинити нарощувати ракетну програму таким чином, щоб вона становила небезпеку для інших країн, а також відмовитися від "терористичної кампанії".

"Коли Іран буде готовий до розмови про те, що вони будуть поводитись як нормальна країна, тоді і ми будемо готові до такої розмови. Вона відбудеться на будь-якому рівні", - заявив Помпео, відповідаючи на питання, чи готовий Трамп зустрітися з президентом Ірану Хасаном Рухані або верховним лідером аятолою Алі Хаменеї.

На питання, чи може подібна зустріч відбутись за таким самим сценарієм, що і зустріч з лідером КНДР Кім Чен Ином, Помпео заявив, що він вважає це можливим.

На першій двосторонній зустрічі в Сінгапурі в червні 2018 року, між Трампом і Кім Чен Ином була досягнута домовленість про припинення КНДР ракетно-ядерних випробувань. Друга зустріч двох лідерів завершилася безрезультатно.

 

 

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ