Політика

РФ намагається маніпулювати Міжнародним судом і замість питань юрисдикції розглядати справу на власних умовах

Російська сторона намагається маніпулювати в Міжнародному суді (МС) ООН і замість питань наявності в суду юрисдикції за позовом України про порушення нею міжнародних конвенцій намагається розглядати справу на своїх умовах, вважає заступник міністра закордонних справ України з питань євроінтеграції Олена Зеркаль.

"РФ намагається маніпулювати судом і замість питань юрисдикції розглядати справу по суті на власних умовах. Як я вже зазначала, це найбільша небезпека й пастка. РФ намагається сказати суду - забудьте про тисячі сторінок доказів, подивіться тільки на кілька фактів, які відібрала Росія", - написала Зеркаль на своїй сторінці у Facebook у понеділок.

За її словами, Росія намагається перекрутити всю доказову базу.

"Як у радянській естрадній репризі – "Тут граємо, тут не граємо, тут пляма – рибу загортали". З іншого - намагається буквально змінити тексти конвенцій, вимагаючи читати їх так, щоб дії Росії не потрапляли під їхню дію", - зазначила Зеркаль.

Дипломат розповіла, що Росія також заявляє, що Україна поводилася недобросовісно в спробах мирного досудового врегулювання спору.

"Тут майстерність називати біле чорним сягає апогею. Ці маніпуляції побудовані дуже вправно. І в письмових документах і у виступах адвокатів Російської Федерації багато складної аргументації. Але навіть простого погляду на структуру цих аргументів достатньо, аби зрозуміти їхню помилковість", - зазначила заступник голови українського зовнішньополітичного відомства.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ