Політика

Тимошенко звинувачує КС у планах зірвати дострокові вибори до ВР

Лідерка парламентської фракції "Батьківщина" Юлія Тимошенко звинувачує Конституційний Суд України в намірі зірвати проведення позачергових парламентських виборів.

"Конституційний Суд планує стати співучасником у тому, щоб зірвати дострокові вибори до парламенту", - сказала Тимошенко на засіданні погоджувальної ради керівників фракцій і груп Верховної Ради в понеділок.

Вона зазначила, що три роки коаліції в парламенті не існує, і "три роки порушувалася Конституція", а коаліція була ситуативною.

За словами Тимошенко, "через Конституційний Суд, який частково був сформований ще за часів Януковича, усе це болото в парламенті хоче пролонгувати своє життя до осені".

Як повідомлялося, до КС надійшло подання 62 народних депутатів щодо відповідності Конституції України указу президента України "Про дострокове припинення повноважень Верховної Ради та призначення позачергових виборів". 4 червня Велика палата КС у закритому режимі розгляне "питання визначення форми конституційного провадження у справі про конституційне подання 62 народних депутатів".

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ