Політика

Тимчасовий повірений у справах США в Україні Крістіна Квін прибула до Києва

Тимчасовий повірений у справах США в Україні Крістіна Квін (Kristina Kvien) прибула в Україну 28 травня і зустрілася зі співробітниками посольства США.

"Сьогодні співробітники посольства США в Києві під час загальних зборів привітали тимчасового повіреного у справах США в Україні Крістіну Квін. Вона прибула в Україну 28 травня 2019 року", - йдеться в повідомленні посольства в мікроблозі в Twitter у п'ятницю.

Раніше Квін працювала на посаді виконувача обов'язків заступника голови місії та радника з економічних питань у посольстві США в Бангкоку; радника з економічних питань у посольстві США в Лондоні; директора з питань Європейського Союзу, України та Білорусі в Раді національної безпеки у виконавчому апараті президента США. Також працювала в посольстві США в Москві; в місії США в Європейському Союзі в Брюсселі; в посольстві США в Манілі. У Державному департаменті США Квін опікувалася питаннями відносин з ЄС і двосторонніх відносин зі Словенією.

18 травня американське посольство повідомило, що посол США в Україні Марі Йованович завершує дипломатичну каденцію в Києві.

Як повідомляло видання ZN.UA з посиланням на джерела у Вашингтоні, Державний департамент США запропонував Вільяму Тейлору, який працював послом у Києві в 2006-2009 роках, стати тимчасовим повіреним в Україні. За інформацією видання, тимчасовий повірений орієнтовно керуватиме американським посольством щонайменше рік, а то й до самих президентських виборів у США в 2020 році.

 

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ