Політика

Віце-прем'єри Розенко та Кириленко проти скасування закону про мову

Віце-прем'єр України Павло Розенко вважає неприйнятним можливе скасування закону про українську мову, про що говорив співвласник групи "Квартал 95" Борис Шефір.

"Для "нових русскіх" нової влади в Україні. Свого часу один "фунт" (на фото, йдеться про депутата від Партії регіонів Вадима Колесніченка - ІФ) для одного президента (Віктора Януковича - ІФ) уже відміняв закон про українську мову й писав новий", - написав Розенко в мікроблозі у Twitter у п'ятницю.

Він зазначив, що доля причетних до мовного закону, ухваленого за часів Януковича, відома: "відгребли й за "порєбрік", а українська мова була, є і буде".

"Можемо повторити", - завершив свій твіт Розенко.

"Співавтор виборчої програми президента Б.Шефір виступив за скасування закону про мову, квот та підтримки українського кіно. Думаю, це і є реальні плани Зеленського в гуманітарній політиці", - написав, у свою чергу, Кириленко в мікроблозі у Twitter.

Він зазначив, що якщо це так, то це "реалізація путінської програми боротьби з усім українським. І шлях Януковича".

Раніше в інтерв'ю інтернет-виданню "Детектор Медіа" Борис Шефір висловив думку, що потрібно зменшити частку мовних квот на телебаченні й радіо, а також скасувати закон про мову й "ухвалити нормальний закон".

Як повідомлялося, 25 квітня Верховна Рада ухвалила в другому читанні та в цілому законопроект "Про функціонування української мови як державної", який передбачає обов'язкове використання державної мови в органах державної влади, місцевого самоврядування та інших публічних сферах суспільного життя. 15 травня п'ятий президент України Петро Порошенко підписав його.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ