Політика

Апакана на посаді глави СММ ОБСЄ в Україні змінить турецький дипломат Чевік

Турецький дипломат, екс-посол Туреччини в ООН Яшар Халіт Чевік (Yaşar Halit Çevik) змінить Ертурула Апакана на посаді голови Спеціальної моніторингової місії (СММ) ОБСЄ в Україні.

Як повідомляється на сайті ОБСЄ в четвер, у Відні пройшла прощальна церемонія для глави СММ посла Апакана, на якій були присутні діючий голова Організації, глава МЗС Словаччини Мирослав Лайчак і генеральний секретар ОБСЄ Томас Гремінгер.

"Сьогодні ОБСЄ віддає належне видатному дипломату, главі СММ ОБСЄ, послу Ертурулу Апакану. Він керував СММ ОБСЄ в Україні протягом 5 років з відданістю і людяністю. Ми пишаємося тим, що він був частиною ОБСЄ і вдячні за його внесок", - йдеться в повідомленні.

Так Лайчак вручив послу Апакану золоту медаль, яка є вищим визнанням словацької дипломатичної служби.

Зі свого боку генсек ОБСЄ вручив дипломату медаль ОБСЄ.

"Кожного дня наші спостерігачі взаємодіють з людьми, кожного дня вони розмовляють з цивільними особами на лінії зіткнення, перетинають контрольно-пропускні пункти. Ми говоримо з тими, хто продовжує працювати для своїх спільнот, щоб підтримувати зв'язок, незважаючи на розбіжності", - сказав Апакан про роботу місії спостерігачів.

В ОБСЄ зазначили, що Апакана на посаді головного спостерігача СММ змінить турецький дипломат Яшар Халіт Чевік.

 

 

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ