Політика

В "Опозиційній платформі - За життя" задоволені заявою Зеленського про розпуск ВР

 У партії "Опозиційна платформа - За життя" і однойменній парламентській фракції задоволені заявою президента України Володимира Зеленського про розпуск Верховної Ради VIII скликання.

"Сьогодні ми раді, що є оголошення про розпуск Верховної Ради, тому що не може парламент із рівнем довіри населення 4% робити законодавчі акти, керувати країною", - сказав засновник "Опозиційної платформи - За життя", народний депутат Юрій Бойко журналістам у кулуарах парламенту в понеділок.

Політик нагадав, що його фракція була готова йти на дострокові вибори ще два роки тому, коли, на його думку, розпалася парламентська коаліція.

У свою чергу народний депутат України, представник "Опозиційної платформи - За життя" Нестор Шуфрич зазначив, що рішення про розпуск Верховної Ради правильне за своєю суттю, а "за формою - треба дивитися".

"Я сказав би так: 50 на 50. Є дуже великі сумніви щодо визначення термінів, коли припинила існувати коаліція. Але це вже сьогодні відповідальність особисто Зеленського. Я сподіваюся, що радники президента дали йому достатньо підстав і аргументів для того, щоб бажання розпустити парламент відповідало Конституції. Я, по суті, підтримую рішення про розпуск парламенту", - наголосив він.

Відповідаючи на запитання про те, чи відбудеться відставка Кабінету Міністрів України, Шуфрич сказав: "Кабмін нікуди не подасть, Кабмін нікуди не піде. Кабмін має ще мінімум три місяці, щоб іще щось "подерибанити".

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ