Політика

Порошенко в Брюсселі досяг домовленості щодо продовження санкцій ЄС проти РФ у червні

Президенту України Петру Порошенку вдалося досягти домовленості щодо продовження в червні санкцій Європейського Союзу проти Росії, повідомив заступник глави адміністрації президента Костянтин Єлісєєв.

"Продовження санкцій ніхто не гарантує. Єдине, що можу підтвердити, - завдяки візиту президента до Брюсселя вдалося досягти принципової домовленості, що санкції в червні будуть продовжені. Це санкції ЄС щодо Росії на наступні півроку, а далі це буде залежати від дипломатії і зовнішньої політики, дипломатичної майстерності та президента, і міністра", - сказав Єлісєєв в ефірі телеканалу "Прямий" в четвер увечері.

Дипломат також зазначив, що багато досягалося завдяки особистого залучення президента в переговори.

"Ви думаєте, що отримання Javelin відбулось просто так? Це особиста домовленість президента з президентом Трампом (президент США Дональд Трамп - ІФ). Або недавно ми отримали бойові дрони від Туреччини - це особисто домовився президент із президентом Ердоганом (президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган - ІФ). він підготував ці дрони для своєї армії, але оскільки ми сказали, що нам ці дрони вкрай потрібні, він сказав: "Добре. Я партію віддаю вам"", - розповів Єлісєєв.

 

 

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ