Політика

США підготували санкції проти соратників прем'єра Угорщини

Влада США підготувала обмежувальні заходи щодо найближчого оточення прем'єр-міністра Угорщини Віктора Орбана, повідомляє в середу американська газета The Wall Street Journal з посиланням на джерела.

Санкції, як очікується, будуть націлені на низку найбільш заможних людей в Угорщині. При цьому можливі санкції пов'язані з тим, що влада Угорщини не планує слідувати політиці Заходу, підкреслює The Wall Street Journal.

Видання нагадує, що Орбан мав складні взаємини з попередніми адміністраціями США. Зокрема, при екс-президенті США Бараку Обамі угорського прем'єра звинуватили в порушенні демократії в Угорщині.

Зі свого боку, адміністрація нинішнього президента США Дональда Трампа спробувала налагодити відносини з Орбаном, послабивши тиск на угорський уряд і змінивши тон у рамках переговорів. Окрім того, високопоставлені члени адміністрації Трампа заявили, що вони сподіваються на прийняття низки зобов'язань з боку Будапешта. Зокрема, йшлось про імпорт американського газу, ратифікації угоди в сфері оборони і підтримки Вашингтона в торговельній політиці проти Китаю.

Раніше цього тижня Віктор Орбан відвідав США, де зустрічався з президентом США Трампом.

 

 

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ