Політика

Київ розраховує на продовження санкцій ЄС проти РФ

Віце-прем'єр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Іванна Климпуш-Цинцадзе заявляє, що Україна може розраховувати на те, що санкції Європейського Союзу проти РФ буде повністю продовжено на наступні півроку.

"У нас немає підстав вважати, що європейські країни сумніватимуться в необхідності продовження санкцій. Тому думаю, що ми можемо розраховувати на те, що їх буде повністю на наступні півроку продовжено", - сказала І.Климпуш-Цинцадзе на брифінгу в середу в Києві.

Також вона зазначила, що Україна порушує питання про запровадження додаткових санкцій або інших обмежувальних заходів щодо РФ через видачу українським громадянам російських паспортів на непідконтрольній території Донбасу.

Як повідомлялося, в Брюсселі міністр закордонних справ України Павло Клімкін заявив журналістам, що Україна готова відмовитися від дотримання Мінських угод у разі, якщо деякі європейські держави доб'ються зняття санкційного тиску з РФ у Раді Європи.

Водночас нинішній президент Петро Порошенко впевнений, що санкції проти РФ на червневому саміті Європейського Союзу буде продовжено.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ