Політика

Рада ЄС продовжила мандат Консультативної місії в Україні до 31 травня 2021 року

Рада Європейського Союзу продовжила мандат Консультативної місії ЄС в Україні (European Union Advisory Mission (EUAM) до 31 травня 2021 року, затвердивши для її роботи бюджет у розмірі 54 млн євро на наступні два роки.

Відповідне рішення було ухвалено в понеділок у Брюсселі в рамках засідання Ради ЄС з питань закордонних справ.

У прес-релізі Ради ЄС констатується, що фінансування місії збільшено більше ніж на 25%, що "відображає посилення діяльності місії, зокрема шляхом створення другого мобільного підрозділу, який буде розгорнуто на сході та південному сході України".

Зазначається, що загальна мета EUAM - підтримати Україну в розвитку стійких, підзвітних та ефективних служб безпеки, які зміцнюють верховенство права. Цей процес покликаний відновити довіру українського народу до своїх цивільних служб безпеки.

Місія підтримує реформу сектора громадянської безпеки в тісній співпраці з поліцією, іншими правоохоронними органами та судовим сектором, зокрема з прокуратурою.

Місія надає стратегічні рекомендації українській владі та підтримує їх за допомогою оперативної діяльності, включаючи навчання. У місії п'ять пріоритетів: управління персоналом, розслідування кримінальних справ, громадський порядок, громадська охорона та розмежування компетенцій.

EUAM - це неозброєна невиконавча громадянська місія зі штаб-квартирою в Києві та відділеннями на місцях у Львові, Харкові та Одесі. Місію було створено 22 липня 2014 року, вона розпочала свою роботу 1 грудня 2014 року. Наразі в ній працюють понад 300 співробітників.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ