Політика

Гройсман повідомив про консультації і з Порошенком, і з Яценюком, а про формат участі у виборах розповість пізніше

Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман обіцяє незабаром розповісти про формат своєї участі в парламентських виборах, при цьому заявив, що консультації тривають, зокрема, з президентом Петром Порошенком і лідером партії "Народний фронт" Арсенієм Яценюком.

"Я ще два роки тому говорив про те, що братиму участь у парламентських виборах. Для чого? Не для того, щоб просто брати участь у виборах або отримати мандат - мене це ніяк не мотивує. Мене мотивує інше: я вважаю, що через прийняття правильних рішень, через їх реалізацію можна кардинально змінювати ситуацію в країні", - сказав В.Гройсман в ексклюзивному інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна".

Він зазначив, що через присутність у парламенті можна формувати виконавчу владу та парламентську більшість під реалізацію ідей. "Чого люди хочуть узагалі від влади? Люди хочуть стабільності, економічного зростання і загального благополуччя в країні. Чого люди очікують від мене? Вони очікують, що нашій команді вдасться створити умови, за яких ці речі стануть досяжними", - констатував прем'єр.

Стосовно формату участі у виборах В.Гройсман повідомив, що незабаром розповість про нього, але зазначив, що це має бути дуже чіткий і прагматичний формат.

"А консультації тривають. Є пропозиції і від президента, ми також багато говоримо про це з моїм колегою Арсенієм Яценюком. Загалом, наскільки я знаю, багато різних політичних гравців між собою говорять", - зазначив прем'єр.

Водночас він заявив, що є і ті політики, з ким він не обговорює спільні подальші політичні плани. "Я вважаю, що нам потрібно швидко вирішити глобально одну проблему - це зміна якості життя українських громадян. Де ми бачимо зразок цієї якості? В Європі. Це означає, що європейська та євроатлантична інтеграція для мене є важливим пріоритетом. Тому все, що не суперечить моїм поглядам, зокрема й моральним, припустимо; в мене немає проблеми спілкуватися з такими людьми. Але мені ніколи не буде по дорозі з популістами", - констатував прем'єр.

Як повідомлялося, у квітні В.Гройсман заявив, що для участі в чергових виборах до Верховної Ради він сформує нову політичну силу.

Повний текст інтерв'ю В.Гройсмана буде розміщено на сайті агентства "Інтерфакс-Україна".

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ