Політика

Трамп ввів санкції проти виробництва металів в Ірані

Президент США Дональд Трамп у середу підписав указ про введення санкцій проти виробництва металів в Ірані, повідомляється в прес-релізі Білого дому.

У документі зазначається, що мета указу - позбавити Іран доходів, "включно з доходами від експорту продукції, пов'язаної з виробництвом заліза, сталі, алюмінію і міді. Йдеться про доходи, які можуть бути використані для розповсюдження зброї масового знищення, фінансування терористичних угруповань, агресивних дій в регіоні і для військової експансії".

У документі зазначається, що мета санкцій - блокування в США активів людей, які мають стосунок до виробництва металів в Ірані. Імплементацією цих заходів займатиметься Мінфін.

Зокрема, під санкції підпадають люди, "які працюють у сфері виробництва заліза, сталі, алюмінію або міді в Ірані", а також фізособи, які контролюють будь-яку структуру, задіяну в цій сфері іранської економіки.

Також обмежувальні заходи торкнуться людей, "про яких відомо, що вони брали участь, зокрема, до публікації цього указу, в істотних транзакціях з продажу, постачання або передачі Ірану істотного обсягу товарів і послуг, які стосуються виробництва заліза, сталі, алюмінію або міді в Ірані. Крім того, санкції загрожують і фізособам за покупку, продаж, транспортування цих металів, вироблених в Ірані.

 

 

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ