Політика

Медведчук заявляє, що продовжує вести з РФ переговори щодо звільнення військовополонених українських моряків

Голова політради партії "Опозиційна платформа - За життя" Віктор Медведчук заявляє, що продовжує вести з керівництвом Російської Федерації переговори про звільнення 24 членів екіпажів трьох українських військово-морських суден, захоплених у полон російськими силовиками в районі Керченської протоки наприкінці 2018 року.

"Ми не припинятимемо нашу взаємодію з РФ з багатьох питань. Я продовжую вести переговори зі звільнення 22 моряків і двох співробітників СБУ. Веду переговори не про обмін, а про звільнення. І я бачу реальну можливість це зробити", - написав В.Медведчук у своєму акаунті в соцмережі Twitter у понеділок.

Як повідомлялося, російські прикордонники 25 листопада 2018 року із застосуванням зброї захопили в районі Керченської протоки український рейдовий буксир "Яни Капу" та малі броньовані артилерійські катери "Бердянськ" і "Нікополь" ВМС ЗСУ, що прямували з Одеси до Маріуполя. Було затримано та заарештовано 24 українських моряків. Їх перевезли з Криму до московського слідчого ізолятора "Лефортово", крім того, трьох поранених під час обстрілу росіянами українських моряків було переведено до лікарні СІЗО "Матроська тиша".

Усі моряки заявили слідству, що є військовополоненими.

ФСБ Росії порушила кримінальну справу та пред'явила усім полоненим українським морякам обвинувачення в "незаконному перетині кордону, вчиненому групою осіб за попередньою змовою або організованою групою, або із застосуванням насильства чи із погрозою його застосування" (ч. 3 ст. 322 КК РФ).

Лефортовський суд Москви 17 квітня продовжив до кінця липня терміни арешту 24 українським морякам.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ