Політика

Посольство США схвалює реорганізацію ДФС на податкову і митну служби

Посольство Сполучених Штатів Америки схвалює реорганізацію Державної фіскальної служби (ДФС) на Державну податкову та Державну митну служби незважаючи на "неналежні судові рішення".

"Прозорі податкові та митні адміністрації є ключовими для внутрішньої міжнародної ділової довіри до України. Ми підтримуємо зусилля Мінфіну України, спрямовані на реорганізацію та заповнення керівних посад в обох службах, незважаючи на неналежні судові рішення", - йдеться в повідомленні американського посольства в мікроблозі Twitter.

Як повідомлялося, 23 квітня 2019 року відбувся заключний етап конкурсу на посаду голови Державної податкової служби, за підсумками якого Комісія з питань вищого корпусу держслужби рекомендувала Кабінету Міністрів призначити на цю посаду заступника міністра фінансів Сергія Верланова. Однак уже наступного дня Окружний адміністративний суд Києва повідомив про отримання заяви про забезпечення позову від екс-голови ДФС Романа Насірова з проханням заборонити Кабінету Міністрів ухвалювати рішення щодо призначення голови Державної податкової служби (ДПС). При цьому в суді зазначили, що оцінюють його правові підстави.

Водночас конкурс із відбору голови Держмитної служби Окружний адмінсуд Києва заблокував судовим рішенням за заявою нардепа з фракції "Блок Петра Порошенка" Андрія Антонищака.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ