Політика

Мінфін США готовий надати допомогу для швидкого відновлення економіки Венесуели

Міністерство фінансів США у вівторок висловило готовність спільно з міжнародними організаціями надати допомогу у відновленні венесуельської економіки.

"США і наші партнери й союзники готові застосовувати інструменти міжнародної фінансової системи для швидкого відновлення економіки Венесуели", - йдеться в повідомленні Мінфіну США.

У відомстві також висловили підтримку опозиційному руху в Венесуелі і його лідерові Хуану Гуайдо, якого раніше у Вашингтоні визнали тимчасовим президентом країни.

"США підтримують венесуельський народ і тимчасового президента Хуана Гуайдо як опозицію режиму (президента країни - ІФ) Ніколаса Мадуро", - йдеться в повідомленні відомства.

У тексті повідомлення зазначається, що санкційна політика США щодо окремих осіб і підприємств Венесуели спрямована на те, щоб домогтися передачі влади "демократично обраному лідерові" і "відновленню демократії в країні".

У відомстві підкреслюють, що американська адміністрація має намір притягнути до відповідальності кожного, хто спробує зашкодити відновленню демократії в Венесуелі.

Раніше у вівторок Х.Гуайдо закликав військових країни підтримати його і допомогти усунути від влади президента Ніколаса Мадуро.

Незабаром після цього біля авіабази, яку, як вважається, відвідав опозиціонер, почалися зіткнення між військовими, які підтримують Н.Мадуро і військовослужбовцями, які перейшли на бік опозиції.

 

 

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ