Політика

Зеленський зараз має статус "новообраний президент України", а офіційно вступить на посаду президента вже після інавгурації

Обраний президентом України за підсумками другого туру виборів глави держави Володимир Зеленський, результати якого раніше оголосила Центральна виборча комісія, наразі має статус "новообраний президент України", а його офіційний вступ на посаду відбудеться після інавгурації у Верховній Раді, пояснила глава ЦВК Тетяна Сліпачук.

"Зеленського зараз ми називаємо "новообраний президент", відповідно до статті 87 Закону"Про вибори президента України". Це аналог міжнародно-прийнятого англомовного "president-elect", який існує до набуття президентом повноважень. Він (В.Зеленський-ІФ) - новообраний президент України, який набуває повноважень після складання присяги на урочистому засіданні Верховної Ради", - сказала вона на брифінгу у вівторок після оголошення офіційних результатів виборів президента.

Т.Сліпачук зазначила, що це засідання парламенту має відбутися у 30-денний строк після офіційного оголошення результатів виборів глави Української держави в газетах "Голос України" та "Урядовий кур'єр".

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ