Політика

Російська паспортизація Донбасу є "повзучою анексією і підриває логіку Мінських угод - постпред України в ООН

Постійний представник України в ООН Володимир Єльченко назвав рішення президента Росії про спрощене надання російського громадянства українцям в окремих районах Донецької і Луганської областей (ОРДЛО) "повзучою анексією".

"Незаконний указ президента Росії цілком підриває логіку Мінських угод і фактично робить їх здійснення практично неможливим. Судіть самі: мета Мінських угод - реінтеграція тимчасово окупованих районів Донецької та Луганської областей в юридичний, політичний та економічний простір України. Замість цього логіка цього указу - дезінтеграція і консолідація тотального російського контролю над окупованою територією. Хіба це не очевидні ознаки повзучої анексії?", - сказав Єльченко на екстреному засіданні Ради безпеки ООН.

За його словами, РФ не може більше приховувати присутність своєї регулярної армії на Донбасі та свою керівну роль у збройному конфлікті.

Він наголосив, що змінити ситуацію може лише підвищення міжнародного тиску на Росію.

"Посилення міжнародного тиску на Кремль, зокрема й нові цільові санкції проти агресора, має бути нашим спільним завданням. Тільки так можна повернути Росію назад на шлях імплементації своїх зобов'язань за Мінськими угодами", - резюмував В. Єльченко.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ