Політика

РФ видачею паспортів жителям ОРДЛО хоче створити можливість для військового втручання з метою "захисту"

Міністр закордонних справ України Павло Клімкін вважає, що Росія має намір видавати паспорти громадян РФ жителям окремих районів Донецької та Луганської областей (ОРДЛО) з тим, щоб у майбутньому створити можливість для військового втручання.

"Логіка Росії дуже проста - видати російські паспорти на тимчасово окупованих територіях у Донецькій і Луганській областях України і створити на перспективу можливість для військового втручання для захисту", - сказав П.Клімкін у програмі "Снiданок з 1 + 1", повідомляється в мікроблозі МЗС у Твітері.

Напередодні глава МЗС закликав жителів ОРДЛО не приймати громадянство РФ, а також назвав рішення російської влади новим етапом окупації.

Як повідомлялося, 24 квітня президент РФ В.Путін підписав указ "Про визначення в гуманітарних цілях категорій осіб, які мають право звернутися із заявами про прийом до громадянства РФ у спрощеному порядку". Згідно з указом, таке право отримують особи, які постійно проживають на територіях окремих районів Донецької та Луганської областей України.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ