Політика

Порошенко назвав закон про українську мову історичним, рівним відновленню армії та отриманню томосу

Президент України Петро Порошенко вітає ухвалення Верховною Радою України закону про забезпечення функціонування української мови як державної.

"Сьогодні відбулася справді історична подія. 278 парламентарів ухвалили закон "Про забезпечення функціонування української мови як державної". Дякую народним депутатам за надзвичайно важливий для України закон, за чітку державницьку позицію", - написав П.Порошенко на своїй сторінці у мікроблозі Twitter у четвер після результативного голосування ВР.

На своїй сторінці в соцмережі Facebook президент зазначив, що ухвалення цього закону - це " історичне рішення, яке стоїть поряд з відновленням нашої армії та отриманням автокефалії Православною церквою України".

"Українська мова – це символ нашого народу, нашої держави та нашої нації. І я вдячний усім, хто брав участь у розробці, підготовці та реалізації мовного закону, народним депутатам – за голоси "за", та всім українцям за підтримку. Це – ще один надважливий крок на шляху нашої ментальної незалежності", - заявив президент.

Раніше цього дня Верховна Рада прийняла в цілому проект закону про українську мову, який передбачає обов'язкове використання державної мови в органах державної влади, місцевого самоврядування та інших публічних сферах суспільного життя. За відповідний законопроект (№5670-д) у другому читанні та в цілому проголосували 278 народних депутатів.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ