Політика

Порошенко назвав неконституційними можливі спроби зупинити або припинити процес вступу України в НАТО і ЄС

Президент України Петро Порошенко заявив, що можливі спроби зупинити або припинити процес вступу України в Європейський Союз і НАТО будуть порушенням Конституції України, оскільки це закріплено в Основному Законі і є обов'язковим до виконання на всіх рівнях влади, повідомила прес-служба президента.

"Якщо зараз зупинити процес, то, по-перше - це буде неконституційно. Тому що в Конституції закріплена європейська та євроатлантична інтеграція України. І ніхто, жодна посадова особа не має права порушувати Конституцію і зупиняти цей процес", - підкреслив П.Порошенко в інтерв'ю журналістам під час робочого візиту до Франції.

П.Порошенко пообіцяв продовжити європейський рух України. "За це заплачена велика ціна. І щоб ті жертви, які заплатив український народ, були не даремними", - зазначив він.

Глава української держави також зазначив, що побоювання в разі зміни курсу України є не тільки на рівні європейських лідерів.

"Якщо Україна сама зупиниться і буде ставити питання розвитку нашої європейської та євроатлантичної інтеграції в залежності від того, що скаже Кремль, або якимось чином ми затягнемо через проведення з будь-яких підстав, зокрема і референдуму. Я вважаю, що це шлях в оману", - зазначив П.Порошенко.

Він підкреслив, що "референдум буде проведений тоді, коли будуть відкриті ворота Європейського Союзу, і Україна буде делегувати частину своїх суверенних повноважень ЄС. Так як це робила кожна країна, яка претендувала на те, щоб стати членом Євросоюзу".

 

 

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ