Політика

Парубій не підтримує обмеження повноважень президента в умовах війни

Голова Верховної Ради України Андрій Парубій вважає, що в умовах війни у президента повинні залишатися нинішні повноваження.

"Я розумію, що в період, особливо війни, головнокомандувач повинен мати достатньо повноважень у тих сферах, за які відповідає - в сферах безпеки і оборони, і в сферах міжнародної політики", - заявив він в ефірі програми "Свобода слова" на каналі ICTV в понеділок увечері, відповідаючи на питання, чи можливий розвиток подій, при якому Україна стане парламентською республікою.

Разом з тим спікер зазначив, що роль українського парламенту останнім часом зміцнилася.

Він пояснив, що успіхи України на дипломатичному фронті є заслугою, зокрема, народних депутатів, але також це є стратегією глави держави.

"У цих сферах - як у головнокомандувача і в зовнішній політиці - я вважаю, у президента повинні залишатися значні і серйозні повноваження, щоб можна було приймати швидкі й оперативні рішення", - заявив А.Парубій.

При цьому він зазначив, що економічні, соціальні, культурні питання повинні залишатися компетенцією Верховної Ради, і парламент успішно дає відповіді на це питання.

 

 

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ