Політика

Глави МЗС країн G7 вимагають від Росії виконання умов ДРСМД

Міністри закордонних справ країн "Великої сімки" (G7) закликали Росію виконувати зобов'язання згідно Договору про ракети середньої і меншої дальності (ДРСМД). Про це повідомляється в комюніке, опублікованому на сайті МЗС Франції.

"Ми наполегливо закликаємо Росію виконати свої договірні зобов'язання, перш ніж рішення Сполучених Штатів вийти з договору почне діяти, щоб зберегти угоду", - йдеться в заяві.

Міністри додали, що розділяють побоювання США з приводу розробки російської ракети 9М729, також відомої як SSC-8. На їхню думку, вона "суттєво" порушує положення ДРСМД. Глави МЗС G7 додали, що необхідно належним чином реагувати на створення і розміщення Росією ракет, які не відповідають договору.

На початку лютого США призупинили участь в ДРСМД, на що Росія відповіла дзеркально. Сторони обвинуватили один одного в порушеннях угоди. У березні помічник американського президента з нацбезпеки Джон Болтон заявляв, що до переговорів про контроль за озброєннями з Росією необхідно залучити Китай. Прес-секретар російського президента Дмитро Пєсков відзначав, що Кремль поки не отримував виразних пропозицій з цього питання.

До "Великої сімки" входять США, Великобританія, Канада, Німеччина, Франція, Італія і Японія.

 

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ