Політика

G7 стурбована присутністю російських військових у Венесуелі

Глави дипломатичних відомств країн "великої сімки" (G7) висловили стурбованість у зв'язку з присутністю російських військових у Венесуелі.

"Ми стурбовані розміщенням російських військових, це може погіршити і без того небезпечну ситуацію", - йдеться в заяві, поширеній за підсумками зустрічі глав дипвідомств країн G7 в Динарі.

Також у заяві наголошується на необхідності "відновлення демократичного та конституційного порядку в Венесуелі". "Ми закликаємо до нових, вільних, що викликають довіру президентських виборів, які повинні бути проведені якомога швидше", - підкреслюється в комюніке.

Крім того, глави дипломатичних відомств закордонних справ країн G7 закликали все міжнародне співтовариство зайняти тверду позицію щодо Венесуели, щоб допомогти громадянам цієї країни знайти мирний, стійкий, демократичний вихід з кризи.

Раніше агентство Associated Press з посиланням на венесуельського чиновника повідомило, що два військово-транспортні літаки прибули з Росії в Каракас у рамках триваючого військового співробітництва між двома країнами. За його словами, російські військові прибули до Венесуели, щоб обговорити технічне обслуговування Збройних сил країни і навчання військових, а також стратегічні питання.

Російські фахівці знаходяться в Венесуелі в рамках виконання РФ зобов'язань за контрактами на поставку спецмайна до цієї країни, заявив журналістам минулого четверга прес-секретар президента РФ Дмитро Пєсков.

 

 

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ