Політика

Дипломатичні інтереси США в Венесуелі представлятиме Швейцарія

В умовах розірваних дипломатичних відносин між США і Венесуелою представником американських інтересів у країні стане Швейцарія, повідомляє держдепартамент США.

У п'ятницю Швейцарія і США підписали відповідну угоду.

"США висловлюють глибоку вдячність Швейцарії за те, що вона погодилася взяти на себе цю важливу функцію, допомагати американським громадянам", - йдеться в повідомленні держдепу.

"Поки ця угода не набула чинності, громадяни США, що знаходяться в Венесуелі, яким потрібна термінова допомога, можуть там, де це можливо, звернутися до посольств та консульств США в сусідніх країнах", - зазначає відомство.

Держдепартамент підкреслює, що нині громадянам США не рекомендовано приїжджати до Венесуели, а тих, хто там знаходиться, закликають покинути країну.

У середині березня венесуельська влада заявила, що американським дипломатам, які залишаються в країні, необхідно покинути країну в 72 години.

У повідомленні зазначалося, що "перебування дипломатичного персоналу США на венесуельській території становить ризик для миру, цілісності і стабільності в країні".

"Уряд Венесуели, водночас, інформує про наявність волі до відновлення переговорів щодо заснування місій інтересів, які повинні проходити під егідою відповідних представництв при ООН", - йшлося в комюніке.

У кінці січня президент Венесуели Ніколас Мадуро оголосив про розрив дипвідносин з США і наказав американським дипломатам залишити Венесуелу. У Каракасі залишився невеликий контингент, завданням якого було ведення переговорів про заснування місій інтересів. Ці переговори не увінчалися успіхом.

 

 

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ