Політика

Міжнародні партнери України очікують демократичних президентських виборів

Міжнародні партнери України очікують демократичних президентських виборів, а також сподіваються, що спостерігачі зможуть зафіксувати всі можливі порушення у виборчому процесі.

"Ми очікуємо, що будуть конкурентні вибори, і у нас немає причин вважати, що так не буде. Оскільки зараз, за два дні до виборів, ніхто не знає, хто переможе і яким буде результат. Це доказ того, що Україна демократична. Ми хотіли б, що ці вибори підтвердили і зміцнили демократичний характер України", - сказав глава Представництва ЄС в Україні Х'юг Мінгареллі на брифінгу короткострокових спостерігачів ENEMO в п'ятницю в Києві.

За його словами, велика кількість спостерігачів зможе зафіксувати будь-яке порушення. "І вже ввечері 21 квітня ми матимемо президента, який представляє бажання і вибір більшості українців. Громадяни України заслуговують демократичних виборів", - наголосив посол.

У свою чергу посол США в Україні Марі Йованович додала, що місія спостерігачів ENEMO сприятиме процесу виборів в Україні.

"Неупереджені вибори не лише забезпечують процес (зміни влади - ІФ), але і є підтвердженням результатів, посиленням демократичних інститутів", - зазначила посол.

Розповідаючи безпосередньо про місію спостерігачів, генеральний секретар ENEMO і глава Місії ENEMO в Україні Златко Вуйович поінформував, що вона складається з 48 довгострокових спостерігачів і 148 короткострокових спостерігачів, які роз'їдуться всіма регіонами України.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ