Політика

Держдеп США закликає звільнити передбачуваних членів "Хізб ут-Тахрір", заарештованих в Криму

Держдепартамент США засудив дії Росії із затримання 23 жителів Криму, підозрюваних в участі в організації "Хізб ут-Тахрір".

"Ми засуджуємо дії російської окупаційної влади в Криму. Озброєні співробітники ФСБ у масках вдерлися до будинків кримських татар, тероризуючи сім'ї і заарештувавши понад 20 осіб", - заявив заступник представника держдепу США Роберт Палладіно.

У заяві йдеться, що США закликають звільнити цих людей, а також інших "несправедливо засуджених українців".

Як повідомлялося, масові обшуки пройшли 27 березня в Сімферопольському районі Криму, були затримані 20 осіб. 28 березня з'явилася інформація про затримання ще трьох кримчан в Ростові-на-Дону.

ФСБ Росії провела спецоперацію в Криму разом із співробітниками МВС та Росгвардії. Спецслужба назвала затриманих "ватажками і рядовими учасниками" "Хізб ут-Тахрір" в регіоні. За даними ФСБ, вони поширювали "терористичну ідеологію" серед жителів Кримського півострова і вербували місцевих мусульман у лави забороненої в Росії організації.

Усі 23 затриманих арештовані.

МЗС України висловило протест у зв'язку з подіями в Криму, закликало міжнародне співтовариство відреагувати на них, зокрема, посилити санкції проти російської сторони.

Європейський союз обізнаний стосовно обшуків у будинках кримських татар на півострові, засуджує їх, заявила офіційний представник глави дипломатії ЄС Федеріки Могеріні Майя Косьянчич.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ