Політика

Нацгвардія України зробила величезний внесок у звільнення територій Донбасу, заплативши за це дорогу ціну - Порошенко

Військовослужбовці Національної гвардії України зробили значний внесок у справу звільнення територій Донбасу і підтримання порядку на звільнених територіях, заявляє президент України Петро Порошенко.

"За мужність і героїзм, зразкове виконання бойових завдань 1364 воїни-гвардійці були відзначені високими державними нагородами України. На жаль, за відсіч агресору заплачена дуже дорога ціна. У боротьбі з ворогом 184 гвардійці віддали своє життя за свободу і незалежність нашої держави", - сказав П.Порошенко, виступаючи в Міжнародному міжвідомчому багатопрофільному центрі підготовки підрозділів Національної гвардії України в Київській області у вівторок.

Він відзначив важливу роль Національної гвардії в захисті України.

"Загони спеціального призначення, бригади та полки оперативного призначення - вони зробили величезний внесок у звільнення двох третіх території окупованого Донбасу, у наведення порядку на звільнених територіях, у протистояння спробам дестабілізувати ситуації в різних регіонах України", - сказав глава держави.

Президент також наголосив, що частини Національної гвардії України забезпечують виконання широкого спектру надзвичайно важливих завдань - від забезпечення громадського порядку до охорони атомних електростанцій та дипломатичних представництв.

"Національна гвардія - потужна сила, яка має сучасну зброю, техніку, її бійці впевнено почувають себе у будь-якій ситуації... Нині в лавах проходять службу понад 20 тис. контрактників", - зазначив П.Порошенко.

За словами президента, підрозділи Національної гвардії України за результатами багатонаціональних навчань у 2018 році отримали високу оцінку від представників країн-учасниць НАТО.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ