Політика

NewsOne і "112 Україна" вважають рішення РНБО щодо здійснення перевірки діяльності телеканалів СБУ політичним тиском

Телеканали "112 Україна" та NewsOne оприлюднили заяви, в яких називають рішення Ради національної безпеки і оборони (РНБО) України, яким Службі безпеки України (СБУ) доручено здійснити перевірку телеканалів на предмет можливої причетності до терористичної діяльності - політичним тиском.

Як наголошується в заяві генерального директора телеканалу "112 Україна" Єгора Бенкендорфа, канал вимагає від влади припинити цькування, діяти в рамках закону і дотримуватися гарантовану Конституцією свободу слова.

"Рішення Ради національної безпеки і оборони, яким доручено СБУ здійснити перевірку телеканалів на предмет нібито причетності до "терористичної діяльності", ми сприймаємо як прямий і грубий політичний тиск на наші телеканали як на незалежні ЗМІ. Це спроба нас залякати напередодні виборів, а в разі нашої відмови - підготувати ґрунт для закриття каналу", - наголосив він, зазначивши, що група каналів "112 Україна" має намір продовжувати роботу.

У свою чергу в заяві NewsOne йдеться про те, що телеканал вважає таке рішення РНБО прямим тиском на свободу слова в країні напередодні виборів президента.

"Ми також звернемося до громадськості та до наших міжнародних партнерів із проханням підтримати телеканал", - заявив генеральний продюсер NewsOne Василь Голованов.

Як повідомлялося, 4 жовтня 2018 року Верховна Рада України підтримала звернення до РНБО щодо введення санкцій проти компаній, які входять до структури власності телеканалів "112.Украіна" і NewsOne (проект №9157).

Згідно з додатком до постанови, санкції мають стосуватися ТОВ "Аріадна ТВ", ТОВ "Новий формат ТВ", ТОВ "ТВ Вибір", ТОВ "Телерадіокомпанія "112-ТВ", ТОВ "Лідер ТВ", ТОВ "Партнер ТВ" і ТОВ "Новини 24 години".

Згідно з інформацією на сайті телеканалів, остання в цьому переліку компанія - ТОВ "Новини 24 години" - зазначена в структурі власності каналу NewsOne, решта шість юридичних осіб зазначені в структурі власності телеканалу "112 Україна".

У лютому 2019 року українські телеканали "112 Україна" і NewsOne створили міжнародну редакційну раду.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ