Політика

Порошенко має або отримати підтвердження заяви Луценка про список від Йованович, або відправити генпрокурора у відставку - Сироїд

Президент України Петро Порошенко має або отримати документальне підтвердження заяви генерального прокурора України Юрія Луценка про передання йому послом США в Україні Марі Йованович списку людей, яких не можна переслідувати, або відправити генпрокурора у відставку, заявила віце-спікер Верховної Ради Оксана Сироїд.

"У президента Порошенка вранці може бути тільки два офіційні документи: або інформація, яка підтвердить заяву генерального прокурора Луценка, або подання до парламенту про звільнення Луценка з посади генерального прокурора", - написала вона на своїй сторінці в соцмережі Facebook.

Раніше генеральний прокурор України Юрій Луценко в інтерв'ю американському The Hill заявив, що посол США в Україні Марі Йованович давала йому список людей, від переслідування яких слід утриматися, однак він вважає неприпустимим дотримуватися таких побажань. "На жаль, на першій зустрічі посол США в Києві дала мені список людей, від переслідування яких слід утриматися", - цитує Ю.Луценка американське видання. Генпрокурор України продовжив: "Моя відповідь була, що це неприпустимо".

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ