Політика

У Єврокомісії хочуть вкластися з Brexit до 23 травня, дати виборів до Європарламенту

Єврокомісія виступає або за проведення Brexit до 23 травня 2019 року, або за довгострокове перенесення цієї процедури, повідомляють у середу європейські ЗМІ з посиланням на документ ЄК.

У Брюсселі пояснюють свою позицію тим, що 23 травня має бути крайнім терміном, оскільки відразу після цього стартують вибори до Європарламенту, в яких Лондон, що виходить з ЄС, уже не повинен брати участь.

Якщо Великій Британії знадобиться більше часу для виходу з ЄС, їй доведеться просити про значніше перенесення термінів і, отже, - брати участь у виборах до Європарламенту.

"Будь-які інші варіанти (зокрема продовження процедури Brexit до 30 червня - ІФ) призвели б до серйозних політичних і юридичних ризиків для ЄС, а також до того, що частина невизначеності, від якої нині страждає Велика Британія, перенесеться у 27 країн, що залишаються в ЄС", - зазначається в документі.

У зв'язку з цим, як зазначає The Financial Times, у Брюсселі мають намір рішуче виступити проти ідеї перенесення Brexit на 30 червня.

Раніше прем'єр Великої Британії Тереза Мей оголосила, що попросила ЄС перенести Brexit з 29 березня на 30 червня 2019 року.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ