Політика

Чехія не визнає Крим територією Росії

 

Міністерство закордонних справ Чеської Республіки з нагоди п'ятиріччя анексії Криму заявило, що вони не мають наміру визнавати півострів територією Російської Федерації, а також вимагають негайного звільнення українських політв'язнів, повідомила прес-служба МЗС Чехії.

"Триваюча мілітаризація Криму, а також порушення безперешкодного і вільного плавання через Керченську протоку і Азовське море є ще одним кричущим порушенням міжнародного права. Більше того, це створює і загрозу стабільності і безпеки в Європі", - йдеться в заяві МЗС Чехії.

Також в заяві повідомляється, що Чеська Республіка свого часу пережила військову окупацію сусідньою державою і тому залишається непохитною у своїй прихильності проведенню політики невизнання.

Крім того, наголошується, що після окупації Криму Російською Федерацією неодноразово порушувалися основні права людини і громадянські права кримських татар, а також інших етнічних і релігійних громад.

"Чеська Республіка закликає Російську Федерацію забезпечити дотримання міжнародних стандартів в галузі прав людини, а також негайно звільнити Олега Сенцова та інших незаконно затриманих громадян України, включно з членами екіпажу, захоплених під час нападу на українські судна в листопаді 2018 року", - підкреслили в міністерстві.

 

 

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ