Політика

Порошенко підписав указ про звільнення голови Полтавської облдержадміністрації Головка

Президент України Петро Порошенко заявив, що підписав указ про звільнення Валерія Головка з посади голови Полтавської обласної державної адміністрації (ОДА).

"Сьогодні тут, у Полтаві, я хочу заявити, що я підписав указ про звільнення пана Головка", - сказав П.Порошенко на засіданні Ради регіонального розвитку Полтавської області в суботу.

Він пояснив причину звільнення В.Головка:"до нього виникли серйозні претензії і аргументовані підозри у Національного антикорупційного бюро".

"Щоб забезпечити об'єктивне розслідування, точно буде краще, якщо пан Головко не обійматиме високу державну посаду", - зазначив П. Порошенко.

На думку глави держави, це рішення логічне і має стати моделлю для подібних випадків.

При цьому П.Порошенко наголосив, що "останнє слово, безумовно, за судом – лише суд може визначити рівень кримінальної відповідальності людини".

Як повідомлялося, 12 березня, виступаючи на форумі "Від енергоефективності до енергонезалежності" в Києві, П.Порошенко попросив Кабінет міністрів направити йому подання на звільнення голови Полтавської ОДА В.Головка: "Попрошу пана прем'єр-міністра: я звертаюся до нього з пропозицією дати мені подання на звільнення голови Полтавської обласної державної адміністрації Валерія Головка і його першого заступника пана Пісоцького".

Президент наголосив тоді, що до цих посадових осіб виникли серйозні претензії з боку Національного антикорупційного бюро України, є відповідні докази. "Для об'єктивного розслідування буде краще, якщо пан Головко не обійматиме високу державну посаду", - сказав глава держави.

Обшуки в будівлі Полтавської ОДА відбулися 22 лютого. Спеціалізована антикорупційна прокуратура (САП) підтвердила проведення обшуків у посадових осіб Полтавської області в рамках кримінального провадження щодо організації схеми одержання неправомірної вигоди.

"Спеціалізована антикорупційна прокуратура здійснює процесуальне керівництво у кримінальному провадженні щодо організації схеми одержання неправомірної вигоди службовими особами Полтавської області. В рамках зазначеного кримінального провадження з метою встановлення обставин, яким необхідні докази, детективи НАБУ проводять низку погоджених прокурорами САП і санкціонованих судом обшуків", - повідомила САП у Фейсбуці, не уточнивши конкретних посад та осіб, у яких проходили обшуки.

Місцеві Інтернет-видання повідомляли, що співробітники НАБУ провели обшуки в будівлі Полтавської ОДА, зокрема, в кабінеті голови ОДА В.Головка та його першого заступника Андрія Пісоцького, в рамках досудового розслідування за ч. 4. ст. 368 Кримінального кодексу України (одержання хабара в особливо великому розмірі або службовою особою, яка займає особливо відповідальне становище).

В.Головко був призначений головою Полтавської ОДА у грудні 2014 року. Раніше був депутатом Полтавської облради V і VI скликань. З 2012 по 2014 рр. – народний депутат України VII скликання.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ