Політика

Регулярне авіасполучення між Києвом та Ужгородом відновлено - Порошенко

Міжнародний аеропорт "Ужгород" (Закарпатська обл.) після тривалого періоду в п'ятницю відновив прийом регулярних рейсів, першим з яких став авіарейс Київ-Ужгород, повідомив президент України Петро Порошенко.

"Сьогодні ми з вами в Ужгороді зустріли відновлений регулярний рейс Київ-Ужгород. Аеропорт запрацював", - сказав П.Порошенко на раді регіонального розвитку Закарпатської області в п'ятницю в Ужгороді.

Він також повідомив про поставлене завдання – здійснювати авіарейси частіше.

"Ми маємо витрачати годину, а не 14 годин на те, щоб дістатися до Києва (з Ужгорода - ІФ)", - наголосив глава держави.

Міжнародний аеропорт "Ужгород" - невеликий міжнародний аеропорт, розташований на околиці обласного центру Закарпатської області - м. Ужгорода. Аеропорт має один термінал та одну злітно-посадкову смугу завдовжки 2038 м і завширшки 40 м. Його специфікою є те, що літаки злітають і заходять на посадку через повітряний простір Словаччини, оскільки українсько-словацький державний кордон проходить на відстані 100 метрів від торця злітно-посадкової смуги.

Як повідомлялося, з червня 2016 р. аеропорт "Ужгород" не приймав регулярних рейсів.

Про швидке відновлення роботи аеропорту "Ужгород" і запуск регулярного рейсу, що з’єднає авіасполученням Ужгород і Київ, П.Порошенко заявив 23 листопада 2018 р. на спільній прес-конференції з президентом Словаччини Андреєм Кіскою в Києві.

"Ми порушили з паном президентом питання якнайшвидшого запуску міжнародного аеропорту "Ужгород", - сказав президент України.

Він також повідомив, що буде прискорено процедури отримання міжнародно-правових актів, їх найближчим часом буде оформлено в ЄС. Президент подякував своєму словацькому колезі, який пообіцяв посприяти прискоренню отримання необхідних документів з боку Словаччини.

У свою чергу А.Кіска зазначив, що питання відкриття ужгородського аеропорту отримує пріоритетне значення, оскільки сполучення Київ-Ужгород має велике значення і для Словаччини.

1 березня 2019 р. П.Порошенко заявив, що аеропорт "Ужгород" відновить роботу з 15 березня і раз на тиждень авіакомпанія "Мотор Січ" здійснюватиме рейс сполученням Київ-Львів-Ужгород. Тоді ж президент висловив упевненість у перспективах розвитку аеропорту та прилеглої інфраструктури.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ