Політика

Росія запропонувала 24 кандидатів у спостерігачі БДІПЛ на українських виборах

Бюро з демократичних інститутів та прав людини ОБСЄ надіслало до Києва список кандидатів до складу короткострокової місії зі спостереження за виборами президента України, в ньому 24 кандидатури, запропоновані Росією, повідомили "Інтерфаксу" у БДІПЛ.

"БДІПЛ щойно направив до Центральної виборчої комісії України список імен, запропонованих країнами-членами ОБСЄ як короткострокові спостерігачі в місію ОБСЄ зі спостереження за президентськими виборами в Україні. У списку 24 людини, запропоновані РФ", - сказав офіційний представник БДІПЛ ОБСЄ Томас Раймер.

Минулого тижня набув чинності закон "Про внесення змін до деяких законів України щодо спостереження за виборчим процесом в Україні", яким запроваджується заборона представникам РФ бути спостерігачами на українських виборах.

Росія запропонувала 14 кандидатур для участі в короткостроковій місії БДІПЛ ОБСЄ. Раніше двох росіян було виключено зі списку довгострокових спостерігачів на українських виборах через відмову Києва акредитувати їх, після чого стало відомо, що Міністерство закордонних справ Росії передумало направляти спостерігачів РФ на вибори президента України.

Президентські вибори в Україні відбудуться 31 березня.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ