Політика

Порошенко: "Азовський" пакет санкцій ЄС буде розширено і посилено, якщо РФ продовжить нападати на українські кораблі та перешкоджати свободі судноплавства

Президент України Петро Порошенко висловив вдячність Європейському Союзу за продовження санкцій щодо осіб та організацій, які підривають або загрожують територіальній цілісності, суверенітету і незалежності України, а також за запровадження т. зв. азовського пакету санкцій проти восьми росіян.

"Добрі новини з Брюсселя! Рада ЄС схвалила продовження великого пакету санкцій проти більше ніж 160 фізичних та майже 50 юридичних осіб, відповідальних за підрив територіальної цілісності та незалежності України, а також започаткування "азовського" пакету санкцій щодо Росії за акт збройної агресії в акваторії Чорного моря та грубе порушення свободи судноплавства у Керченській протоці", - написав П.Порошенко на своїй сторінці в соцмережі Facebook у п'ятницю вранці.

Президент зазначив, що "глибоко вдячний" партнерам України за солідарність з українським народом у ці складні часи.

"Цей перший перелік прізвищ є лише початком, і якщо Росія продовжить нападати на українські кораблі, перешкоджати свободі судноплавства та блокувати українське Приазов'я, санкції будуть розширені і посилені", - написав П.Порошенко.

Він додав, що перебуває в постійному контакті з союзниками для максимального підвищення ціни, яку заплатить агресор за свої злочини проти України.

"Очікуйте вже скоро нових перемог на санкційному фронті" - написав П.Порошенко.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ