Політика

Правоохоронний комітет ВР передумав розглядати в середу законопроекти "про незаконне збагачення"

Комітет Верховної Ради України з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності планував на своєму засіданні в середу розглянути законопроекти про кримінальну відповідальність за незаконне збагачення, проте на засіданні більшість членів проголосувала за виключення цих питань із порядку денного.

Як передає кореспондент агентства "Інтерфакс-Україна", обговорюючи порядок розгляду законопроектів про незаконне збагачення, деякі члени комітету відзначили неможливість їх розгляду комітетом, оскільки ВР ще не включила ці законодавчі ініціативи до порядку денного сесії, а також через те, що до деяких ініціатив ще не надало висновку науково-експертного управління.

Крім того, вони звернули увагу на те, що лише в четвер, 14 березня, закінчується термін подання альтернативних законопроектів.

За підсумками цього обговорення голова комітету Андрій Кожем'якін сформулював пропозицію рекомендувати парламенту включити до порядку денного зазначені законопроекти. Він запропонував також попросити комітети з питань запобігання та протидії корупції, з питань євроінтеграції та з питань правової політики надати свою експертну оцінку законопроектам про незаконне збагачення.

Проте перший заступник голови комітету Ігор Мосійчук (фракція Радикальної партії) запропонував виключити з порядку денного комітету ці законопроекти. Більшість членів підтримала цю пропозицію.

Отже, комітет не розглянув президентський і низку альтернативних законопроектів про кримінальну відповідальність за незаконне збагачення.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ