Політика

Аудит "Укроборонпрому" має провести одна з 4 всесвітньо-відомих аудиторських компаній, якій довіряють

Президент України Петро Порошенко вважає, що аудит держконцерну "Укроборонпром" повинна проводити одна з чотирьох відомих іноземних аудиторських компаній.

"Аудит для того, щоб довіряли і міжнародні партнери, бажано, щоб зробила одна з чотирьох всесвітньо-відомих аудиторських компаній, інші - менше рівень довіри", - сказав він в інтерв'ю, оприлюдненому в неділю ввечері в програмі "Факти тижня" на телеканалі "ICTV".

П.Порошенко також зазначив, що до ревізії роботи "Укроборонпрому" будуть залучені також українська урядова аудиторська служба, Рахункова палата "і будь-які інші органи, які мають право на перевірку, будуть притягнуті для ревізії кожного контракту".

Як повідомлялося, 6 березня П.Порошенко заявив, що Україна ініціює проведення комплексного міжнародного аудиту "Укроборонпрому", зокрема, комплексну ревізію всіх укладених контрактів. Після цього РНБО доручила провести аудит і ревізію діяльності держконцерну "Укроборонпром" і підприємств, які входять до нього, із залученням іноземних експертів.

7 березня президент заявив, що аудит "Укроборонпрому" буде проведено до кінця поточного року. "Тендерні процедури пройдуть протягом двох місяців, а скільки буде йти аудит? Я можу точно заявити, що він завершиться цього року", - сказав П.Порошенко в інтерв'ю українським телеканалам, яке транслювалося в четвер увечері.

Глава Української держави відзначив, що докладе максимум зусиль, щоб він почався якнайшвидше

За словами президента, наразі уряд і Рада національної безпеки і оборони України мають почати процедуру підбору аудитора. "Це повинна бути респектабельна міжнародна компанія з певним рівнем довіри", - зазначив він.

П.Порошенко також сказав, що хотів би, щоб аудитором "Укроборонпрому" стала компанія або "великої четвірки, або великої п'ятірки", яка має бездоганну репутацію.

 

 

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ