Політика

Гройсман відвідає Словаччину в квітні

Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман обговорив із прем'єром Словаччини Петером Пеллегріні свій візит до Словаччини в квітні поточного року.

Крім того, глави урядів під час спілкування по телефону обговорили питання роботи аеропорту в Ужгороді, розташованого в безпосередній близькості від українсько-словацького кордону.

"Провів телефонну розмову з прем'єр-міністром Словацької Республіки Петером Пеллегріні. Обговорили питання двостороннього співробітництва, зокрема розвитку аеропорту "Ужгород". А також домовилися про мій візит до Словаччини в квітні цього року", - написав В.Гройсман в своєму мікроблозі в соцмережі Twitter у вівторок.

Як повідомлялося, аеропорт "Ужгород" для зльоту та приземлення літаків використовує повітряний простір Словаччини, яка є членом Євросоюзу та працює за вимогами EASA (European Aviation Safety Agency). Тривалий час аеропорт працював в обмеженому режимі без диспетчерського супроводу, проте в грудні 2018 року Державне підприємство обслуговування повітряного руху України "Украерорух" отримало сертифікат EASA про відповідність нормам Євросоюзу.

Сертифікацію "Украероруху" за стандартами EASA ініціювала словацька сторона в контексті створення умов для використання повітряного простору Словаччини під час виконання операцій на аеродромі "Ужгород".

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ