Політика

Ефективний анбандлінг "Нафтогазу" важливий для сильної позиції України в тристоронніх газових переговорах - Клімкін

Ефективний анбандлінг НАК "Нафтогаз України" важливий для сильної переговорної позиції України в тристоронніх переговорах щодо газу, повідомив міністр закордонних справ України Павло Клімкін.

"Ефективний анбандлінг має відбутися, тому що це важливо в контексті виконання європейських ключових правил і нашої сильної переговорної позиції", - сказав він журналістам у вівторок у Києві.

Міністр зазначив, що реформування "Нафтогазу" є надзвичайно важливим для сильної позиції на тристоронніх консультаціях з Єврокомісією та Росією.

"Нам потрібна сильна позиція, тому що Росія зараз вичікує, сигналізуючи або кажучи прямо, як на останніх тристоронніх консультаціях у Брюсселі: вибори, а потім подивиться, якою буде реальність", - пояснив він.

Говорячи про роль голови НАК "Нафтогаз України" Андрія Коболєва, П.Клімкін зазначив: "Я вважаю, що Андрій Коболєв дуже багато зробив для реформування "Нафтогазу". Ми дійсно співпрацюємо разом у протидії "Північному потоку". Звісно, позиція держави - це не позиція осіб, проте його особиста роль, безумовно, дуже важлива".

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ