Політика

У МЗС України закликали світове співтовариство та правозахисників засудити чергове порушення прав людини в Криму

МЗС України висловлює протест Російській Федерації та її окупаційній владі на території Криму з приводу безпідставного затримання архієпископа Сімферопольського і Кримського Православної церкви України Климента і закликає світову спільноту засудити цю подію як порушення прав людини на території окупованого півострова.

"Вимагаємо від кремлівського режиму припинити переслідування на тимчасово окупованих територіях України релігійних діячів і представників конфесій. Закликаємо світове співтовариство, наших міжнародних партнерів, правозахисні організації засудити чергове порушення прав людини в АРК", - йдеться в заяві МЗС України, оприлюдненій у понеділок увечері.

В українському зовнішньополітичному відомстві наголосили, що архієпископ Сімферопольський і Кримський Климент виконує гуманітарну місію - як глава Православної місії допомоги жертвам порушення прав людини і особам, позбавленим волі.

"Зусиллями багатьох людей архієпископа Климента звільнили, проте він залишається під загрозою переслідувань, як і інші громадяни України, які чинять опір окупантам", - додали в МЗС України.

Як повідомлялося, 3 березня вдень в окупованому Сімферополі архієпископа Климента затримали й доправили до відділку поліції. За повідомленням українського омбудсмена Людмили Денісової, архієпископа Климента вивели з автобуса, пояснивши, що в його сумках лежать речі, які нібито він украв із церкви. "Климент запевнив мене, що в поліції лише через півгодини після затримання дізналися, ким він є, а саму справу сфабрикували майже відразу", - написала Л.Денісова на своїй сторінці в соцмережі Facebook у неділю.

Адвокат Микола Полозов подав заяву до прокуратури за фактом незаконного утримання архієпископа Климента у відділку поліції.

О 20.06 неділі, 3 березня, архієпископа Климента відпустили, не висунувши жодних обвинувачень. "Архієпископа Климента відпустили без складання протоколу. Він на волі!" - написав М.Полозов у своєму акаунті у Twitter у неділю ввечері.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ