Політика

У Красноїльську невідомі пошкодили агітаційний намет "Батьківщини"

Група невідомих осіб пошкодила агітаційний намет одного з кандидатів на посаду президента України, встановлений у смт Красноїльськ Сторожинецького району Чернівецької області, в неділю вранці, повідомляє відділ комунікації поліції Чернівецької області.

За даними правоохоронців, інцидент стався приблизно о 9:30. "Четверо невідомих під'їхали на автомобілі іноземної реєстрації до агітаційного намету... зловмисники почали чіплятися до агітатора та вчиняти хуліганські дії: пошкодивши намет, причепили його до авто та втекли з місця злочину у невідомому напрямку", - йдеться у повідомленні.

Для розшуку автомобіля зловмисників у Сторожинецькому та прилеглих районах введено план "перехоплення", орієнтовані групи реагування патрульної поліції.

"Інформація про побиття агітатора, яка активно поширюється в мережі Інтернет, не відповідає дійсності", - повідомили в поліції.

Правоохоронці встановлюють обставини правопорушення, а також причетних до нього осіб Внесено відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 2 ст. 296 (хуліганство) Кримінального кодексу України.

У свою чергу, прес-служба Чернівецького обласного осередку Всеукраїнського об'єднання "Батьківщина" повідомляє, що напад було скоєно на агітаційний намет їхньої партії.

"До агітатора, який почав розгортати намет у центрі селища Красноїльськ, під'їхало авто "Ауді" з іноземною реєстрацією. Четверо молодиків міцної статури почали погрожувати агітатору. Він встиг втекти і сховатися в магазині, закрившись зсередини. Подальші події агітатор фіксував на відеокамеру свого телефона. Чоловіки поламали кріплення намету, порвали його, а залишки згорнули, закинули собі в машину і поїхали геть", - йдеться в повідомленні.

Постраждалий агітатор і місцеві активісти ВО "Батьківщина" звернулися до правоохоронців, які наразі опитують свідків, вивчають відео з телефона і мають намір також вивчити відео з камер зовнішнього спостереження розташованих поруч магазинів.

У "Батьківщині" пов'язують цей напад з опонентами кандидата в президенти України Юлії Тимошенко і називають провокацією напередодні візиту політика в Чернівецьку область. 4 березня Ю.Тимошенко планує провести мітинги у трьох районах Чернівецької області -Новоселицькому, Хотинському та Строжинецькому, до якого і належить Красноїльськ.

Еще по теме

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ