Політика

У РЄ просять Київ забезпечити виборчі права переселенців

Українська влада повинна повною мірою забезпечити право внутрішньо переміщених осіб з тимчасово непідконтрольних районів Донбасу та окупованого Криму взяти участь у виборах, повідомило видання "Європейська правда".

"Конгрес закликає прийняти необхідні законодавчі заходи, зокрема з урахуванням наступних місцевих виборів у 2020 році, з метою зробити участь ВПО у виборчому процесі реальністю", - йдеться на сайті "Європейської правди" в четвер увечері з посиланням на прес-службу Конгресу місцевих і регіональних влад Ради Європи.

Підкреслюється, що в рамках першого конкретного кроку парламент України має прийняти проект Закону №6240, щоб "усунути існуючі бар'єри для повної участі ВПО у виборах у відповідності до міжнародних стандартів".

"Довгоочікуване прийняття цього законопроекту спростило б процедуру реєстрації виборців і дозволило б усім громадянам України зареєструватися для голосування за місцем їх фактичного проживання", - цитує видання слова одного з доповідачів Конгресу.

Він також додав, що існує також потреба в поліпшенні освіченості виборців та інформації для ВПО, забезпеченні якісних списків виборців і підготовки виборчих органів.

 

 

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ