Політика

Музика вселяє віру в перемогу - Порошенко

Витрачати кошти на музичне мистецтво під час війни не менш важливо, тому що це зміцнює український дух і віру в перемогу, вважає президент України Петро Порошенко.

"Коли говорять гармати - музи мовчать". Нас вчили цьому постійно. Я як президент займаю зовсім іншу позицію. Саме музи допомагають нам захищати державу. Саме з цим храмом мистецтв ми точно будемо сильнішими", - сказав П.Порошенко під час виступу в реконструйованій Харківської філармонії в четвер.

За словами президента, в 2006 році звучали пропозиції побудувати на місці філармонії, історія якої розпочалася з 1858 року, казино або торговельний центр, супермаркет або бізнес-центр.

"І лише справжні патріоти вірили, що буде храм мистецтв, буде філармонія. Ми відстоїмо і захистимо... Довгі роки будівництво було заморожено... Говорили, що немає грошей. Не було волі, щоб продемонструвати рішуче бажання прикрасити Харків", - сказав глава держави.

Він наголосив, що в результаті філармонію було побудовано за останні три роки, на це було витрачено 0,5 млрд грн.

П.Порошенко нагадав, що в 2016 році на церемонії відкриття органного залу в Харкові, його запитували про те, чи треба під час війни витрачати кошти на музичне мистецтво, на що він відповідав: "Це не менш важливо, тому що це зміцнює український дух, зміцнює нашу віру в перемогу та вселяє віру в те, що все буде добре".

Президент додав, що відтоді в органному залі вже відбулися 500 концертів.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ