Політика

Березенко закликає громадськість узяти під особливий контроль прозорість наповнення виборчих фондів кандидатів у президенти

Заступник голови фракції "Блок Петра Порошенка" Сергій Березенко закликає представників громадськості перевірити, наскільки прозоро акумулюються кошти у виборчих фондах кандидатів у президенти України, починаючи з фонду чинного глави держави Петра Порошенка.

"Компенсація витрат волонтерів-агітаторів має бути виключно з цього фонду. А виборчий фонд має бути наповнений виключно офіційними коштами. І я закликаю громадськість перевірити прозорість формування виборчих фондів усіх кандидатів і зробити це публічно. Почати пропоную з Петра Порошенка", - сказав він в ексклюзивному інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна".

С.Березенко наголосив, що у всіх країнах і громадськість, і правоохоронні органи особливу увагу звертають на прозорість формування виборчих фондів.

Він зазначив, що українське законодавство чітко обумовлює, яким чином цей фонд може наповнюватися, а кошти, що акумулюються у ньому, мають "заходити" лише офіційним шляхом.

Народний депутат звернув увагу на те, що багато кандидатів у президенти показують у своїх деклараціях мінімальні доходи, з яких і платять податки, проте їхні рекламні кампанії, наприклад, використання зовнішньої реклами, коштують сотні мільйонів гривень.

"Якщо кандидатів фінансує якась фінансово-промислова група, тоді її треба назвати і сказати, кому той чи інший кандидат, потенційний президент України, заборгував після того, як його оберуть на цю посаду", - вважає С.Березенко.

"Ходіння "чорної готівки" ми зобов'язані припинити", - додав він.

Повний текст інтерв'ю буде опубліковано на сайті агентства "Інтерфакс-Україна".

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ