Політика

ЦВК зможе перевірити серіал "Слуга народу" на дотримання виборчого законодавства тільки після його виходу - заступник голови

Заступник голови Центральної виборчої комісії Євген Радченко заявляє, що оцінити, чи можна вважати агітацією серіал "Слуга народу", головну роль у якому зіграв кандидат у президенти України Володимир Зеленський, тільки після його виходу, запланованого на березень поточного року.

"До виходу серіалу сказати, чи є це агітацією, чи це не агітація, не може ніхто. Це перше", - сказав Є.Радченко в ефірі телеканалу "Прямий" у середу.

"Друге - якщо є образ особистості, він використовується, якщо цей образ кореспондується з кандидатурою на посаду президента, то такий матеріал однозначно може мати ознаки передвиборчої агітації. Однозначно. І зняти його з ефіру не може ніхто. Може йтися про те, щоб цей матеріал, якщо його буде визнано агітацією, належним чином був промаркований і належним чином оплачений із виборчого фонду", - додав заступник голови ЦВК.

Як повідомлялося, громадська організація "Комітет виборців України" просить Національну раду з питань телебачення і радіомовлення перевірити фільм "Слуга народу" та інші відеофільми й авторські програми з провідними кандидатами в президенти України стосовно дотримання виборчого законодавства.

Також у КВУ заявили, що показ відеофільму "Слуга народу-3" під час виборчого процесу має розглядатися як передвиборча агітація на користь кандидата в президенти України В.Зеленського, й він має бути оплачений з виборчого фонду кандидата.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ